Julsallad med grape, granatäpple & kycklingbacon
Ingredienser
Romansallat
1
grapefrukt
½
granatäpple
Cirka 60 g
broilerbacon
1 liten
lök
1 tsk
ättika
1 tsk
socker
1 skvätt
vatten
80 g
ost, exempelvis brieost, getost, blåmögelost
1 dl
nötter/mandlar
Så gör du
- Skölj sallaten. Filea grapefrukten. Ta ut kärnorna ur granatäpplet genom att halvera det, hålla det ovanför en skål och banka på det med en köttklubba eller liknande.
- Stek broilerbacon i en torr och het panna och låt svalna. Skär eller riv bacon i bitar. Skär osten i bitar.
- Skär löken i tunna ringar och blanda med ättika, socker och vatten.
- Placera sallaten på ett serveringsfat och fördela frukt, ost, bacon och nötter ovanpå. Fördela den marinerade löken över salladen strax innan servering.