Julstubbe
Ingredienser
12 portioner
4
ägg
1 dl
socker
½ dl
potatismjöl
3 msk
kakao
2 msk
mjöl
1 tsk
bakpulver
Fyllning
250 g
smaksatt kvarg, exempelvis med smak av pepparkaka
250 g
kvarg
2 dl
grädde
1 dl
florsocker
½ dl
hackad mandel
½ dl
nyponskalsmjöl
Så gör du
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna. Rör försiktigt ner i äggvispet.
- Häll ut på en bakplåtspapperbeklädd långpanna. Grädda i 225 grader i 8–10 minuter. Slå över det gräddade bottnen på ett sockrat smörpapper för att svalna. Riv av bakplåtspappret.
- Vispa grädden i en skål, tillsätt kvarg, socker, mandel och nyponskalsmjöl. Avsmaka.
- Fyll rulltårtan. Rulla ihop i smörpapper. Ställ svalt.
- Inför serveringen kan du skära upp i tre lika stora stubbar och ringla över av smält vitchoklad och eventuellt dekorera med hackad mandel och pudersocker.