Kål- och färspanna
Ingredienser
4 portioner
200 g
malet kött av gris eller blandfärs
500 g
vitkål
1 tsk
salt
Sås
3 msk
sojasås
1 ½ msk
farinsocker/honung
1 ½ tsk
vinäger
1 msk
ingefära, riven
1 bit
färsk chili / krm torkad
1
vitlöksklyfta
Till servering
Kokta gryn, t.ex. korn, havre, spelt, vete
Gör så här
- Skala vitlök och ingefära. Riv ingefära och vitlök fint. Finhacka chili. Strimla kålen.
- Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen.
- Bryn köttet och strö på salt.
- Tillsätt kålen och stek på medelvärme ca 10 minuter. Rör om ibland.
- Häll över såsen och rör om.
- Servera med kokta gryn.
![Kål- och färspanna](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A9524web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A9524web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A9524web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A9524web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A9524web.jpg 1152w)