Kalkongryta med kokta korngryn
Ingredienser
400 g
kalkonfärs
1
gul lök
2–3
morötter
150 g
vitkål
1–2 tsk
tandoorikryddblandning
1 tsk
paprika
½ msk
sojasås
1
tärning/msk kycklingbuljong
3 msk
vetemjöl
4–5 dl
vatten
Till servering
2 dl
turkisk yoghurt
Kokta korngryn, det finns kornprodukter som har lika kort koktid som pasta
200 g
vitkål i bitar, kan ätas med fingrarna
Så gör du
- Skala och skär morot i slantar. Strimla vitkål. Skala och hacka löken.
- Bryn färs i olja. Tillsätt lök, vitkål, morot, kryddor och vetemjöl.
- Rör ner vätskan litet i sänder och tillsätt buljong.
- Låt koka cirka fem minuter och smaka av såsen.
- En del av yoghurten kan tillsättas i den färdiga såsen. Servera grytan med kokta korngryn, vitkål i bitar och en rejäl klick turkisk yoghurt.