Kantarellpaj
Max 60 min
Ingredienser
3 dl
vetemjöl
1 dl
speltmjöl
150 g
kallt smör
3 msk
vatten
1 liter
kantareller
2 msk
smör
1 dl
färsk persilja
1
liten purjolök
3
ägg
2 dl
grädde
1 dl
mjölk
1 dl
riven stark ost
salt, svartpeppar
Så gör du:
- Mät upp mjöl i en skål och lägg i smöret. Knåda till en smulig massa. Häll i vatten och knåda snabbt till en smidig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant på cirka 25 cm i diameter. Ställ i kylen och låt vila i cirka 20 minuter.
- Stek svampen i torr panna tills vätskan försvinner. Hacka purjolöken i ringar. Tillsätt en smörklick och purjolök i den heta pannan tillsammans med svampen. Fräs i 5–7 minuter. Smaka av med nymalen svartpeppar och finhackad persilja.
- Vispa ihop äggstanningen och salta. Häll ut fyllningen och äggstanningen. Strö över riven ost.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.