Kantarellsallad
Ingredienser
400 g
kantareller
300 g
romansallad
50 g
Västerbottenost
2 skivor
rostat bröd eller krutonger
Dressing
5 st
sardellfiléer
1
pressad vitlöksklyfta
1 dl
riven parmesan
1
äggula
1 dl
olivolja
svartpeppar
Gör så här:
- Skölj salladen. Fräs svampen och tillsätt en klick smör och bryn tills svampen får lite färg. Skär det rostade brödet i tärningar, riv osten.
- Finhacka sardellfiléerna och mixa i matberedare tillsammans med övriga ingredienser till dressingen. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen inte skär sig.
- Blanda alla ingredienser på ett salladsfat. Ringla över av dressingen och smaksätt ytterligare med valfria örter.
![Kantarellsallad](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/49_MG_0325.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/49_MG_0325.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/49_MG_0325.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/49_MG_0325.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/49_MG_0325.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/49_MG_0325.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/49_MG_0325.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/49_MG_0325.jpg 1152w)