Karelska piroger på risgrynsgröt
Ingredienser
Rester av risgrynsgröt
3 dl
rågmjöl
2 dl
vetemjöl
2 dl
kallt vatten
½ tsk
salt
2 msk
rybsolja eller mjukt smör
Så gör du
- Blanda snabbt ihop alla ingredienser och knåda degen och forma till en rulle som är cirka 5 cm i diameter.
- Skär rullen i 15 delar, kavla ut till runda/ovala tunna pirogskal. Fyll dem med överbliven gröt, nyp ihop dem med tummen och pekfingret.
- Placera på ugnsplåt och grädda i 270 graders ugnsvärme i cirka 8 minuter.
- Pensla med en blandning på smält smör och vatten och avnjut dem ljumma.
![Karelska piroger på risgrynsgröt](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_8103.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_8103.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_8103.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_8103.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_8103.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_8103.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_8103.jpg 1152w)