Kassler med rabarber
Ingredienser
4 portioner
4
skivor kassler
Salt
Ca ½
chili eller cirka ½ tsk chiliflakes
2–4
vitlöksklyftor
Olja
Sås
2
gula lökar
200 g
rabarber
1 msk
finhackad färsk ingefära
2 msk
honung
1 tsk
salt
Ca 2–4 dl
vatten
Gör så här:
- Salta köttet på båda sidorna.
- Finhacka chili och vitlök, gnid in i köttet. Låt köttet stå och dra till sig smak från kryddorna.
- Skär rabarbern i små bitar. Skala och halvera löken, skär i tunna skivor. Skala och finhacka ingefära.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme tills det får fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och lyft köttet åt sidan. Tillsätt lök, rabarber och ingefära i stekpannan och stek en stund så att löken får lite färg.
- Tillsätt honung, salt och en del av vattnet och låt koka ihop till en simmig sås. Tillsätt mer vatten vid behov.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och låt koka på svag värme en stund i rabarbersåsen tills köttet är genomstekt.
- Smaka av. Servera med potatis och sallad från trädgården.
Den smakliga kasslern med chili och vitlök serveras med en rabarbersås med ingefära. Köttet passar också fint på grillen!
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.