Kavring
Ingredienser
1 limpa
¼ dl
linfrön
1 dl
solrosfrön
1 dl
rågkross
½–1 tsk
salt
2 dl
kokande vatten
2 dl
surmjölk
¼ dl
honung
1½ dl
rågmjöl
2 dl
vetemjöl
1 ½ tsk
matsoda
Så gör du
- Blanda frön, rågkross och salt i en skål. Rör ner kokande vatten och låt svalna eller stå intäckt till följande dag.
- Rör ner surmjölk, honung och rågmjöl i skålen. Blanda matsoda med vetemjölet och tillsätt i skålen. Rör om till en jämn deg.
- Häll ner degen i en smord brödform. Grädda brödet i 175 grader cirka 1 timme. Låt brödet svalna en stund innan det stjälps upp.
![Kavring](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0979.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0979.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0979.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0979.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0979.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0979.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0979.jpg 1152w)