Ketchup med fänkål
Ingredienser
1 kg
väl mogna tomater, färska eller frysta
200 g
gul lök
1 krm
mald kryddnejlika
1
lagerblad
1 tsk
fänkålsfrön
1 tsk
salt
150 ml
rödvinsvinäger
50 g
socker
50 g
farinsocker
svartpeppar enligt smak
Så gör du:
- Hacka tomater och lök grovt.
- Koka ihop alla ingredienser förutom sockret, passera i passerkvarn eller separator, alternativ mixa och passera genom finmaskig sil.
- Rör i sockret och koka till lagom tjock konsistens. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
- Häll upp direkt på väl rengjorda, steriliserade burkar.
![Ketchup med fänkål](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/tomatketchup1_w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/tomatketchup1_w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/tomatketchup1_w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/tomatketchup1_w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/tomatketchup1_w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/tomatketchup1_w.jpg 1152w)