Kex med lingon & kardemumma
Ingredienser
100 g
smör
1
ägg
1 ½ dl
farinsocker
2 dl
vetemjöl
1 ½ dl
havreflingor
1 tsk
kardemumma
½ tsk
bakpulver
1 dl
lingon
½ dl
mjölk
Så gör du
- Vispa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägget under omrörning.
- Blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
- Vänd ner mjölblandningen, lingon och mjölk i äggpöset.
- Klicka ut cirka 25 kex på bakplåtspapper och forma kexen med fingrarna. Kexen breder inte ut sig så platta ut dem till cirka 1 cm höga kex.
- Grädda i 10–15 minuter på mellersta falsen i 200 grader tills kexen fått en fin färg.
![Kex med lingon & kardemumma](/uploads/Recept/_1200x800_crop_center-center_82_line/9_1D2A6124.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x661_crop_center-center_82_line/9_1D2A6124.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x512_crop_center-center_60_line/9_1D2A6124.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1024_crop_center-center_45_line/9_1D2A6124.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x384_crop_center-center_60_line/9_1D2A6124.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x768_crop_center-center_45_line/9_1D2A6124.jpg 1152w)