Kikärtsgryta med saffran
Ingredienser
4 portioner
2
gula lökar
1–2
vitlöksklyftor
1 msk
olja
1 dl
röda linser
3 dl
grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 pakt (½ g)
saffran
1 tsk
spiskummin
½
citron, rivet skal
3 dl
kokta kikärter (cirka 1 ½ dl okokta)
½ tsk
salt
1 krm
peppar
½ knippe
färsk koriander
Grillade kycklingfiléer till servering (kan uteslutas för en vegans rätt)
Så gör du
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en gryta några minuter. Tillsätt de röda linserna och låt fräsa med en kort stund. Häll över buljongen och tillsätt kryddor samt skal och saft av citron. Låt puttra utan lock cirka 10 minuter.
- Rör i kikärterna och smaka av grytan med salt och peppar. Riv koriandern och strössla över grytan. Servera grytan med grillade kycklingfiléer och bröd samt en blandad sallad.