Kikärtssallad med halloumi/brödost
Ingredienser
4 portioner
400 g
kikärter, blötlagda och kokta
2 msk
finhackad persilja
2 msk
finhackad koriander
1 msk
citronsaft
2 msk
fin olja (Camelina)
1
pressad vitlöksklyfta
Tabasco
Sambal oelek
Havssalt och nymalen svartpeppar
200 g
halloumi/brödost
100 g
rucola eller späd spenat
12
delade körsbärstomater
100 g
svarta oliver
Så gör du
- Blanda ihop kikärter med citronsaft, persilja och koriander, olja, vitlök och tabasco. Salta och peppra efter smak. Ställ åt sidan.
- Skär osten i portionsstorlekar enligt smak och pensla med olja. Grilla bitarna under grillslingorna i ugnen.
- Lägg en hög av sallad på varje tallrik, fördela kikärtsblandningen över salladen och garnera med tomat och oliver. Lägg sedan över osten. Ringla till sist över eventuella rester av dressingen. Serveras genast med varmt bröd.