Kirskålpaj med valnötter
Ingredienser
Botten
2 dl
havreflingor
1 dl
speltmjöl eller grahamsmjöl
1 tsk
bakpulver
1 dl
mjölk
1 dl
kallpressad rybs-eller olivolja
en nypa salt
Fyllning
1 liter
kirskål
1
lök eller ett knippe vårlök
2 dl
gräddmjölk
2
ägg
1 dl
riven ost
salt och peppar
valnötter
en skvätt olja att steka i
(smulad getost)
- Blanda samman de torra ingredienserna till bottnen. Rör ner oljan och mjölken. Degen blir klibbig. Klicka ner degen i smorda portionsformar eller en större pajform. Platta ut med mjölad hand.
- Förgrädda bottnen i 180 graders ugnsvärme ca 8-10 minuter.
- Förbered under tiden fyllningen. Skölj kirskålen, låt rinna av. Finhacka löken och grovhacka kirskålen.
- Värm upp en skvätt olja i pannan och fräs löken, tillsätt kirskålen så att den får fräsa med en stund. Blanda samman äggstanningen.
- Bred ut kirskål-lökblandningen över pajbottnen och slå över äggstanningen. Strö över av riven ost och nötterna.
- Grädda i 180 graders ugnsvärme ca 20 minuter eller tills äggtanningen stelnat och tagit färg. Toppa med getost och kirskål. Njut!