Kladdkaka med äpple
Ingredienser
175 g
smör
3 dl
socker
3 dl
vetemjöl
2
ägg
2
stora äpplen
1 tsk
kanel
½ tsk
nejlika
½ msk
finriven ingefära
Vispgrädde, bär ur frysen
Så gör du
- Smält smöret.
- Riv äpplen (med skal om inhemskt).
- Rör ner sockret och kryddorna i det varma smöret. Blanda samman alla ingredienser till en glansig smet.
- Häll i en smord pajform eller kakform. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.
- Låt svalna och servera med en gräddklick och favoritbär ur frysen eller färska.
![Kladdkaka med äpple](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_8265.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/MG_8265.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_8265.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/MG_8265.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_8265.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_8265.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_8265.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_8265.jpg 1152w)