Klyftpotatis
Ingredienser
4 portioner
800 g
mjölig potatis (ex. rosamunda)
2 msk
olja
1 tsk
rosmarin/timjan
salt
peppar
- Koka upp en kastrull med lätt saltat vatten. Tvätta potatisen och skär den i klyftor.
- Koka klyftorna tills de är nästan genomkokta, 8-10 minuter. Slå ur vattnet och låt dunsta av utan lock.
- Värm ugnen till 225 grader. Blanda potatisen med olja, rosmarin eller timjan, salt och peppar. Lägg i en ugnsform, och grädda på övre falsen av ugnen tills potatisen fått en fint gyllenbrun färg, ca 10 minuter.
![Klyftpotatis](/uploads/_1200x834_crop_center-center_82_line/potatis-1.jpg 1200w, /uploads/_992x690_crop_center-center_82_line/potatis-1.jpg 992w, /uploads/_1984x1380_crop_center-center_61_line/potatis-1.jpg 1984w, /uploads/_768x534_crop_center-center_60_line/potatis-1.jpg 768w, /uploads/_1536x1068_crop_center-center_45_line/potatis-1.jpg 1536w, /uploads/_576x400_crop_center-center_60_line/potatis-1.jpg 576w, /uploads/_1152x801_crop_center-center_45_line/potatis-1.jpg 1152w)