Knaprig lake
Ingredienser
600 g
filé av lake
Salt och vitpeppar
1 dl
skorpmjöl
1/2 dl
fint riven parmesanost/västerbottenost
1
ägg
Till stekning
Olivolja eller smör
Så gör du
- Skär filén i ”biffstora” bitar. Strö salt över biffen.
- Vänd biffen i vispat ägg.
- Riv västerbottenost och blanda den med skorpmjölet. Vänd biffen i ost-skorpmjölblandningen.
- Stek på låg värme för att undvika att osten bränns.
- Servera med citron, dill och exempelvis pressad potatis och kokt riven rödbeta.
![Knaprig lake](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/3D0A5845web.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A5845web.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/3D0A5845web.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A5845web.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/3D0A5845web.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A5845web.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/3D0A5845web.jpg 1152w)