Köfte & tabbouleh
Ingredienser
Köfte
400 g
lammfärs
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
färsk finhackad bladpersilja
2 msk
färsk finhackad koriander
1 tsk
spiskummin
1 dl
mjölk
Salt och peppar efter smak
Tabbouleh
3
ägg
1 dl
mynta
2 dl
svarta oliver, urkärnade
½
zucchini
1
röd paprika
1
grön paprika
2
tomater
1
citron
½ dl
olivolja
1
vitlöksklyfta
1
tärning grönsaksbuljong
5 dl
vatten
250 g
couscous
Köfte
- Finhacka löken, vitlöken, persiljan och koriandern.
- Blanda köttfärs, lök, vitlök, persilja, koriander, spiskummin, salt, peppar och mjölk. Rör till en jämn smet. Forma färsen till 8 stycken järpar. Grilla eller stek runt om.
Tabbouleh
- Koka upp vatten med en grönsaksbuljongtärning, en pressad vitlöksklyfta, olivolja och cirka ¼ dl saft från en pressad citron.
- Häll den varma buljongen över couscousgrynen och låt dem svälla cirka 15 minuter.
- Hårdkoka äggen.
- Skär grönsakerna i små tärningar och blanda dem, oliverna och myntan med couscousen. Spara några oliver till garnering. Smaka av med salt.
- Garnera med äggklyftor och resten av oliverna. Salladen är god både varm och kall.