Kokt tunga
Ingredienser
1 kotunga
Kokspad
2 l
vatten
2 msk
salt
½
morot
1
lök
2
lagerblad
10
vitpepparkorn
5
kryddpepparkorn
Så gör du
- Skölj tungan och lägg den i en kastrull. Häll i vatten och sätt till de övriga ingredienserna.
- Koka tungan i 3–3,5 timmar. Skumma i början av koktiden.
- Prova med en cocktailsticka på tungans tjockaste del om den är mjuk.
- Ta upp tungan och låt svalna en stund så att du kan hantera den. Dra av skinnet när tungan ännu är varm.
- Lägg tungan tillbaka i kokspadet och låt den ligga kvar och svalna.
![Kokt tunga](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A6499.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/D2A6499.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A6499.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A6499.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A6499.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A6499.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A6499.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A6499.jpg 1152w)