Konserverad mört i tomatsås
Över 60 min
Ingredienser
150 g
passerad tomat
10 g
salt
30 g
olja (raps-, oliv- eller annan matolja)
20 g
ättika
ca 200 g
mörtfilé i bitar
Så gör du:
- Blanda alla ingredienser utom fisken till en sås. Häll såsen i en glasburk (fyll cirka en tredjedel av burken).
- Tryck ner mörtbitarna en efter en in i burken tills den är full. Skruva på locket tätt och ställ i varm ugn, 120 grader. Använd en ugnsplåt, inte galler då burkarna kan läcka!
- Stäng av ugnen efter 2,5 timmar och låt burken stå kvar i ugnen tills ugnen helt har svalnat.
- Torka av burkarna som har läckt och förvara dem i matförrådet tills det är dags att äta. En öppnad burk förvaras i kylen och håller flera dagar.
Serveringsförslag: Lägga den konserverade mörten på en tunn surskorpa ovanpå en bädd av rucolablad. Toppa med en klick örtig aiolisås och lite dill som garnering.