Korngrynsgröt, ett inhemskt alternativ till risgrynsgröten
Ingredienser
4 portioner
3 dl
vatten
1 ½ dl
korngryn
½–1 tsk
salt
7–8 dl
mjölk
Så gör du
- Blanda korngryn och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka under lock i cirka 10 minuter. Späd med mjölken och rör om väl.
- Koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på mycket svag värme i cirka 50 minuter. Kolla koktiden för respektive gryn på förpackningen. Alternativet är att koka upp alla ingredienser i kastrullen och låta den stå i 4–5 timmar övertäckt på ett tjockt skärbräde.
![Korngrynsgröt, ett inhemskt alternativ till risgrynsgröten](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/grot_191219_092219.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/grot_191219_092219.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/grot_191219_092219.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/grot_191219_092219.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/grot_191219_092219.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/grot_191219_092219.jpg 1152w)