Körsbärspaj
Ingredienser
1 stor / 6 små pajer
150 g (2 1/2 dl)
vetemjöl
150 g (2 1/2 dl)
speltmjöl
200 g
smör
2 msk
kallt vatten
5-6 dl (20 st)
körsbär
4 msk
honung
150 g
créme fraîche
1
ägg
Så gör du
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda mjöl och smör, och nyp ihop tills konsistensen påminner om våt sand. Tillsätt kallt vatten och knada snabbt till en deg. Tryck i pajform, och ställ i kylskåp minst 30 minuter.
- Rör ihop ägg och créme fraîche.
- Kärna körsbären och skär dem i tunna skivor, och blanda med honungen. Rör ner i äggblandningen.
- Häll blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen. Grädda en stor paj 35-40 minuter, flera små pajer ca 20 minuter.
![Körsbärspaj](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A9083.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A9083.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A9083.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A9083.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A9083.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A9083.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A9083.jpg 1152w)