Körsbärspaj
Över 60 min
Ingredienser
1 stor / 6 små pajer
150 g (2 1/2 dl)
vetemjöl
150 g (2 1/2 dl)
speltmjöl
200 g
smör
2 msk
kallt vatten
5–6 dl (20 st)
körsbär
4 msk
honung
150 g
créme fraîche
1
ägg
Så gör du
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda mjöl och smör, och nyp ihop tills konsistensen påminner om våt sand. Tillsätt kallt vatten och knada snabbt till en deg. Tryck i pajform, och ställ i kylskåp minst 30 minuter.
- Rör ihop ägg och créme fraîche.
- Kärna körsbären och skär dem i tunna skivor, och blanda med honungen. Rör ner i äggblandningen.
- Häll blandningen i formarna och grädda i mitten av ugnen. Grädda en stor paj 35–40 minuter, flera små pajer cirka 20 minuter.