Kött- & grönsakswok
Ingredienser
4–5 portioner
400 g
färsk skinka
5 msk
soja
2 tsk
vinäger
2–3
pressade vitlöksklyftor
1 tsk
spiskummin
1–2 tsk
riven ingefära
2 msk
olja
1
morot
200 g
broccoli
1
fänkål
1 liten
purjolök
1
röd paprika
Några stjälkar
persilja
Så gör du
- Strimla köttet och lägg det i en rostfri bunke. Blanda ihop soja, vinäger, vitlök, spiskummin och ingefära och häll marinaden över köttet. Lägg en tallrik som lock och låt köttet marineras i kylskåpet minst ett par timmar.
- Skala och hacka moroten och strimla paprikan. Skär purjon i ringar, broccolin i små knippen och fänkålen i mindre bitar.
- Värm upp en wokpanna och häll i hälften av oljan. Woka först köttet och lägg det åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs moroten och fänkålen. Blanda sedan ner purjolök och broccoli och fräs en stund. Tillsätt köttet samt marinaden och hetta upp. Strö eventuellt över lite finklippt persilja.