Köttbullar från Marthas kokbok
Ingredienser
500 g
malet kött
2–3
potatisar
2 msk
brynt hackad lök
2 dl
mjölk eller vatten
1
ägg
1 dl
stötbröd
Salt, vitpeppar
2–3 msk
smör, buljong eller vatten
Så gör du
- Arbeta in den brynta löken och kryddorna i färsen jämte den malda eller pressade potatisen.
- Vispa tillsammans ägg, mjölk och stötbröd och låt det svälla en stund. Tillsätt detta i färsen under kraftig omrörning.
- Stek ett prov och avsmaka.
- Forma bullar och stek dem. Skaka om pannan då och då. Sätt bullarna efter hand i en kastrull med litet av stekfettet och låt dem badda färdiga på svag värme.
- Pensla ur stekpannan emellanåt med litet buljong eller vatten. Använd detta till en redd steksås. Tillsätt även skyn från köttbullarna. Avsmaka med tomatpuré eller paprika om så önskas.
![Köttbullar från Marthas kokbok](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/kottbullar_200217_094130.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/kottbullar_200217_094130.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/kottbullar_200217_094130.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/kottbullar_200217_094130.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/kottbullar_200217_094130.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/kottbullar_200217_094130.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/kottbullar_200217_094130.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/kottbullar_200217_094130.jpg 1152w)