Köttbullar med äpple, blomkålsquinoa & lingonsylt
Ingredienser
1 dl
ströbröd
2 dl
vatten
Cirka 400 g
ekologisk köttfärs, nöt eller vilt
½–1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
olja
1 dl
rivet äpple
2 msk
hackad persilja
1
vitlöksklyfta
Blomkålsquinoa
2 dl
kokt quinoa
0,5 huvud
blomkål
Grönsaksbuljong
1
citron, skalet
1 msk
olivolja
Salt, svartpeppar
Köttbullar
- Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla någon minut.
- Tillsätt färs, salt och peppar, rivet äpple och hackad persilja och blanda väl.
- Rulla färsen till avlånga köttbullar. Stek köttbullarna runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter.
Blomkålsquinoa
- Koka quinoan i grönsaksbuljong enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka blomkålen mjuk. Skär blomkålen smått och blanda med quinoan.
- Blanda i örter och rivet citronskal och olivolja. Servera med köttbullarna och lingonsylt.