Kråkbärs-rönnbärsgelé
Ingredienser
1 kg
kråkbär
1/2 kg
rönnbär
7–9 dl
vatten
8 dl
socker
Så gör du
- Koka rönnbär och kråkbär i cirka 15 minuter, sila bort saften.
- Blanda ner sockret i saften och låt koka på svag värme under lock i 10–15 minuter.
- Skumma och gör geléprovet: lägg en tesked varm gelé på ett fat. Ställ i kylen.
- Om gelén flyter ihop efter att du dragit en knivspets genom den krävs det att du kokar den i ytterligare fem minuter. Testa igen.
- Häll på ren glasburk.
![Kråkbärs-rönnbärsgelé](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/10_MG_3639.jpg 1200w, /uploads/_2400x1600_crop_center-center_61_line/10_MG_3639.jpg 2400w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/10_MG_3639.jpg 992w, /uploads/_1984x1322_crop_center-center_61_line/10_MG_3639.jpg 1984w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/10_MG_3639.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/10_MG_3639.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/10_MG_3639.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/10_MG_3639.jpg 1152w)