Krämig abborrgryta med tomat och kapris
Ingredienser
4 portioner
1-2
färska lökar (eller 1 liten purjolök )
200 g
körsbärstomater
400 g
byxade abborrfiléer
1 dl
torrt vitt vin eller 1 msk vitvinsvinäger
2 dl
fiskbuljong
100 g
naturell smältost, exempelvis Koskenlaskija
1 dl
vispgrädde
2 msk
kapris
salt, peppar
½ kruka
dill
Så gör du
- Hacka löken och halvera tomaterna.
- Hetta upp en gjutjärnspanna och stek löken i lite olja, men spara den gröna delen av löken till senare. Sätt i abborrfiléerna i pannan.
- Ta bort abborrfiléerna från pannan när de fått lite stekyta och ställ åt sidan. Tillsätt tomaterna i pannan och häll över vitt vin. Låt koka i cirka 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong, smältost, grädde, kapris och resten av löken. Låt koka i ytterligare 5–10 minuter.
- Lägg tillbaka abborren i pannan precis innan servering. Krydda med salt och peppar och toppa med finhackad dill. Servera med kokt potatis.