Kronans kaka
Ingredienser
2 dl
mald mandel
150 g
smör
3 dl
socker
3
ägg
5
kokta kalla potatisar
½ dl
vetemjöl
1 ½ tsk
bakpulver
1
lime, saften
Florsocker till garnering
Så gör du
- Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Pressa den kokta kalla potatisen genom potatispress. Alternativt riv på rivjärn. Blanda ner potatisen i smeten.
- Rör ner vetemjöl, mandel och bakpulver i smeten. Smaksätt med limesaft.
- Smöra och bröa en form, helst med löstagbar kant. Häll smeten i formen och grädda i 180 graders ugnsvärme i cirka 50 minuter.
- Klipp till en liten papperskrona. Placera kronan på kakan och pudra florsocker på den något svalnade tårtan. Servera med en god vaniljsås eller en syrlig plommonkompott.