Kronärtskocks- & böndipp med krispiga pitabröd
Ingredienser
200 g
kronärtskockor i olja
400 g
smörbönor, färdigt kokta
1
vitlöksklyfta
½ tsk
mald spiskummin
150 g
naturell yoghurt, gräddfil eller crème fraîche
½
citron, saften
Krispiga pitabröd
1–2
pitabröd
1 tsk
chiliflingor
½ tsk
oregano
½ dl
olivolja
Salt
Så gör du
- Halvera pitabröden och skär i trianglar.
- Blanda chiliflingor, oregano och olivolja. Pensla kryddblandningen på bröden och strö över lite salt.
- Rosta bröden i 180 graders ugn i 10–15 minuter. Låt svalna.
Dipp
- Blanda kronärtskockor, vitlök, bönor och spiskummin i en matberedare. Mixa till en jämn smet.
- Blanda i yoghurten och citronsaften och rör om. Smaksätt med salt och svartpeppar. Servera med krispiga pitabröd.