Kroppkakor
Ingredienser
1 l
potatismos, gärna rester
2
ägg
2–3 dl
vetemjöl
Fyllning
250 g
köttfärs
1 pkt
bacon
1
lök
1
vitlöksklyfta
1 dl
finklippt persilja
Svartpeppar
Så gör du
- Fräs köttfärs och baconstrimlor tillsammans med finhackad lök och pressad vitlök. Blanda ner persilja. Låt svalna.
- Blanda samman vetemjöl, ägg och potatismos till en rätt fast deg.
- Forma potatissmeten till 10–12 bullar i handen, det går smidigast med våta händer. Gör en fördjupning i bullen, lägg i en klick av fyllningen och täpp till. Placera på fuktat smörpapper till kokningen.
- Koka upp lättsaltat vatten. Koka några kroppkakor åt gången. Låt sjuda i fem minuter efter att de flutit upp till ytan.
- Servera tillsammans med rårörda lingon och brynt smör. Överblivna kroppkakor kan med fördel skivas och stekas i brynt smör följande dag.
![Kroppkakor](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6535_190412_191517.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6535_190412_191517.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6535_190412_191517.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6535_190412_191517.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6535_190412_191517.jpg 1152w)