Kryddig tomatpaj
Ingredienser
2
kokta kalla potatisar
1 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
50 g
margarinLite vatten
Fyllning
5–6
tomater
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
0,5–1 msk
olivolja
1,5 msk
tomatpuré
0,5
grönsaksbuljongtärning
2 msk
färsk basilika
1,5 msk
färsk rosmarin
1 krm
cayennepeppar
0,5–1 tsk
starkt paprikapulver
1,5 dl
finriven ost
Anvisningar
- Pajdegen: Riv potatisen och blanda med övriga ingredienser. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i ca 10 minuter i 200°.
- Skålla och skala tomaterna. Dela dem och skär bort de hårda stjälkfästena. Hacka dem sedan grovt. Hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i oljan, tillsätt tomathack, tomatpuré, buljongtärning och kryddor.
- Småkoka utan lock till en tjock gröt. Strö hälften av osten i pajskalet, täck med tomatmassa och toppa med resten av osten. Grädda pajen i 225° 15–20 minuter.
- Pudra över lite paprikapulver. Servera med en krispig grönsallad.
![Kryddig tomatpaj](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_9757.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_9757.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_9757.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_9757.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_9757.jpg 1152w)