Kryddkaka
Ingredienser
3 dl
surmjölk eller gräddfil
3 dl
vetemjöl
2 dl
mandelmjöl
2 dl
socker
1 tsk
nejlika
2 tsk
kanel
1 dl
smör
1 ½ tsk
soda
Kristyr
3 msk
citronsaft
2 dl
florsocker
Så gör du
- Smörj och bröa en kransform.
- Smält smör och blanda snabbt ihop alla ingredienser i en skål. Häll smeten i formen och grädda i 185 grader i cirka 40 minuter.
- Gör kristyr genom att vispa ihop citronsaft och florsocker, lägg i en påse och spritsa över kakan när den svalnat. Garnera med bär ur frysen.
![Kryddkaka](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_4395.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_4395.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_4395.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_4395.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_4395.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_4395.jpg 1152w)