Kvargbulle
Ingredienser
5 dl
mjölk
2 dl
socker
1 tsk
kardemumma
1 tsk
salt
50 g
jäst
1
ägg
125 g
smör
10 dl (600 g)
vetemjöl
500 g
kvarg
1
ägg
1 dl
socker
1 dl
russin
1 tsk
vaniljsocker
Till pensling: ägg
Så gör du
- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll på mjölken och blanda i socker, salt och smält smör. Blanda ner mjöl. Blanda i resten av mjölet, lite åt gången. Låt jäsa i cirka ½ timme.
- Blanda kvargen med russin, socker, vanilj och ägg.
- Baka ut degen till runda bullar och låt dubbeljäsa.
- Tryck ner ett glas i mitten och klicka ner kvargfyllningen. Pensla med ägg.
- Grädda i 225 grader i cirka 12 minuter.