Kyckling med kantarellröra
Ingredienser
4, cirka 500 g
kycklingfiléer
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Matolja eller smör
Svampröra
3 dl
djupfrysta eller färska kantareller
1
gul lök
2 msk
matolja
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
Färsk persilja
1 dl
riven lagrad ost
Så gör du
- Fräs svamp och lök var för sig i matoljan. Krydda med salt och peppar.
- Stek kycklingen i matolja i en stekpanna cirka 5 minuter på varje sida i medelvarm stekpanna.
- Ta undan ⅓ av svampen och lite av löken till garnering.
- Mixa resten av svampen och löken i en matberedare. Tillsätt persilja och ost och mixa till en puré.
- Lägg svampröran på kycklingen och garnera med de stekta svamparna och löken. Servera kokt ris och lättstekta grönsaker till kycklingrätten.