Kycklinglåda med korn
Max 60 min
Ingredienser
6–8 portioner
3 dl
korngryn
ca 250 g
strimlad kyckling
ca 350 g
rotsaker, till exempel palsternacka och rotselleri
1
gul lök
1/2 tsk
salt
1 msk
rypsolja
Sås
1/2 dl
grädde
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
ketchup eller tomatsås
1 tsk
senap
1/2 tsk
salt
1 tsk
curry
2 tsk
paprikapulver
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och riv rotsakerna grovt. Skala och finhacka löken.
- Stek kycklingstrimlorna i olja så att de får lite färg, salta. Tillsätt rotsaker och lök och stek ett par minuter till.
- Blanda ihop såsens ingredienser.
- Smörj en ugnssäker form. Blanda korngryn med kyckling och rotsaker i formen. Häll över såsen och grädda cirka 30 minuter i 200 grader.