Kycklinglåda med korn
Ingredienser
6-8 portioner
3 dl
korngryn
ca 250 g
strimlad kyckling
ca 350g
rotsaker, t.ex. palsternacka och rotselleri
1
gul lök
1/2 tsk
salt
1 msk
rypsolja
Sås
1/2 dl
grädde
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
ketchup eller tomatsås
1 tsk
senap
1/2 tsk
salt
1 tsk
curry
2 tsk
paprikapulver
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och riv rotsakerna grovt. Skala och finhacka löken.
- Stek kycklingstrimlorna i olja så att de får lite färg, salta. Tillsätt rotsaker och lök och stek ett par minuter till.
- Blanda ihop såsens ingredienser.
- Smörj en ugnssäker form. Blanda korngryn med kyckling och rotsaker i formen. Häll över såsen och grädda ca 30 minuter i 200 grader.
![Kycklinglåda med korn](/uploads/_1200x763_crop_center-center_82_line/4.jpeg 1200w, /uploads/_2400x1526_crop_center-center_61_line/4.jpeg 2400w, /uploads/_992x631_crop_center-center_82_line/4.jpeg 992w, /uploads/_1984x1262_crop_center-center_61_line/4.jpeg 1984w, /uploads/_768x488_crop_center-center_60_line/4.jpeg 768w, /uploads/_1536x977_crop_center-center_45_line/4.jpeg 1536w, /uploads/_576x366_crop_center-center_60_line/4.jpeg 576w, /uploads/_1152x732_crop_center-center_45_line/4.jpeg 1152w)