Kycklingsoppa
Ingredienser
1
vitlöksklyfta
1
rödlök
1 tsk
riven ingefära
1 krm
chilflakes/-pulver (kan uteslutas)
2
morötter
½
palsternacka (cirka 100 g)
1 klyfta
kål (cirka 150 g)
5 dl
vatten
2 dl
kokosmjölk (200 g)
1
kycklingbuljongtärning
200 g
grillad/kokt kyckling
1 dl
majs
½ dl vatten + 1 msk
majsstärkelse (maizena)
1
lime
Så gör du
- Finhacka rödlök och skär rotfrukter och kål i bitar.
- Fräs pressad vitlök och hackad rödlök mjuk i olja i en kastrull.
- Tillsätt ingefära, eventuellt chili, rotfrukter, kål, vätska och buljongtärning.
- Låt koka tills rotsakerna har en bra konsistens. Dela under tiden kyckling i lämpliga bitar.
- Tillsätt kyckling, majs och häll ner redningen under omrörning. Smaka av med limesaft.