Labneh - krämig färskost gjord på yoghurt
Ingredienser
1 liter
yoghurt
5 g
salt (ca 1 tsk)
Gör så här
- För ner saltet i yoghurten
- Lägg en silduk i ett durkslag och häll försiktigt i yoghurten.
- Ställ i kylen och låt rinna av i 1-2 dygn. Vasslen som rinner av kan användas till t.ex bakning av bröd.
- Rulla munsbitsstora bollar av massan och rulla i den krydda som passar till helheten.
![Labneh - krämig färskost gjord på yoghurt](/uploads/_1200x820_crop_center-center_82_line/labneh-kulor-web-2.jpg 1200w, /uploads/_992x678_crop_center-center_82_line/labneh-kulor-web-2.jpg 992w, /uploads/_1984x1356_crop_center-center_61_line/labneh-kulor-web-2.jpg 1984w, /uploads/_768x525_crop_center-center_60_line/labneh-kulor-web-2.jpg 768w, /uploads/_1536x1050_crop_center-center_45_line/labneh-kulor-web-2.jpg 1536w, /uploads/_576x393_crop_center-center_60_line/labneh-kulor-web-2.jpg 576w, /uploads/_1152x787_crop_center-center_45_line/labneh-kulor-web-2.jpg 1152w)