Laksoppa
Ingredienser
1 kg
flådd, rensad lake
1 stor
morot
1
purjolök
1
palsternacka
1 bit
rotselleri
1 msk
vetemjöl
6 dl
fiskbuljong
6 dl
mjölk
6
potatisar
Salt
Hela vit- och kryddpepparkorn
2–3
lagerblad
2 msk
finhackad dill
Så gör du
- Skär laken i 2–3 cm tjocka bitar.
- Skala och finhacka rotsakerna. Skala potatisarna och skär dem i stora tärningar.
- Koka upp buljongen, lägg i rotsaker, potatistärningar och kryddor. Låt koka cirka 10 minuter.
- Lägg i lakebitarna och låt allt koka ytterligare 10 minuter.
- Blanda mjölet i mjölken och avred soppan med blandningen. Låt koka 5 minuter och strö till sist över dill. Servera färskt gott bröd till soppan.
![Laksoppa](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/lake1.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/lake1.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/lake1.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/lake1.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/lake1.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/lake1.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/lake1.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/lake1.jpg 1152w)