Laksoppa
Ingredienser
1 kg
flådd, rensad lake
1 stor
morot
1
purjolök
1
palsternacka
1 bit
rotselleri
1 msk
vetemjöl
6 dl
fiskbuljong
6 dl
mjölk
6
potatisar
Salt
Hela vit- och kryddpepparkorn
2–3
lagerblad
2 msk
finhackad dill
Så gör du
- Skär laken i 2–3 cm tjocka bitar.
- Skala och finhacka rotsakerna. Skala potatisarna och skär dem i stora tärningar.
- Koka upp buljongen, lägg i rotsaker, potatistärningar och kryddor. Låt koka cirka 10 minuter.
- Lägg i lakebitarna och låt allt koka ytterligare 10 minuter.
- Blanda mjölet i mjölken och avred soppan med blandningen. Låt koka 5 minuter och strö till sist över dill. Servera färskt gott bröd till soppan.