Lammfärsbullar med klyftpotatis och örtsås

Ingredienser
4 portioner
Klyftpotatis med örtsås
Örtsås
Köttbullarna
- Rör ihop yoghurt, ströbröd och olivolja, och låt svälla i 10 minuter. Finhacka under tiden örterna. Blanda ihop resten av ingredienserna med ströbrödblandnignen, och rör om till en jämn massa.
- Fukta händerna lätt med vatten, och rulla massan till små bullar.
- Stek köttbullarna några i taget i en lätt oljad panna, skaka pannan då och då för att hålla bullarna runda.
Klyftpotatis och örtsås
- Tvätta potatisen noggrant, och skär den i jämstora klyftor.
- Koka klyftorna i lätt saltat vatten tills de är nästan tillagade, men fortfarande lite hårda i mitten. Häll av vattnet och låt klyftorna dunsta av några minuter. Ställ ugnen på 225 grader.
- Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med olja, salt, peppar och finhackad rosmarin. Rosta på ugnens övre fals 10–15 minuter, tills klyftorna blivit djupt gyllenbruna.
- Förbered under tiden örtsåsen. Finhacka örterna och blanda med citronsaft och olivolja, smaksätt med salt.
