Långpannebröd
Ingredienser
7 dl
vatten
50 g
jäst
2 tsk
salt
2 msk
olja
2 dl
havrekli
8 dl
grahamsmjöl
5 dl
vetemjöl
Så gör du
- Häll upp 5 dl kallt vatten i en kastrull och värm upp till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i vattnet. Blanda i olja, salt, havrekli och rör om.
- Fortsätt att blanda i grahamsmjöl och vetemjöl lite i gången. Knåda degen smidig.
- Låt jäsa till dubbel storlek på dragfritt ställe.
- Platta ut degen på långpanna på ett bakplåtspapper eller baka ut till 25–30 semlor. Placera på ugnsplåt och låt jäsa i cirka 15 minuter.
- Grädda semlorna i 225 grader i cirka 10 minuter. Grädda långpannebrödet i 200 grader i 20–25 minuter.