Lasagne med bondböna
Ingredienser
Cirka 10 st
lasagneplattor
1
stor löl
2
vitlöksklyftor
3
morötter (300 g)
1 bit
selleri (100 g)
2 msk
rybsolja
500 g
tomatkross
1 msk
tomatpuré
2 dl
bondböna krossblandning
4 dl
vatten
1 tsk
salt
½ tsk
svartpeppar
1 msk
oregano, torkad
Ostsås
8 dl
mjölk
¾ dl
rybsolja
¾ dl
vetemjöl
100 g
riven ost, emmenthaler eller annan god ost
Så gör du
- Skala och finhacka löken. Skala morötterna och rotselleri och riv dem.
- Hetta upp oljan i en traktörspanna och fräs löken utan att den får färg. Tillsätt rotsakerna i traktörspannan och fräs en stund. Häll i tomatkross och krydda. Låt puttra under lock.
- Mjuka upp krossblandningen i vatten en stund. Tillsätt i grönsakssåsen och låt puttra vidare i cirka 10 minuter. Smaka av.
- Tillred under tiden ostsåsen. Vispa samman mjöl och mjölk samt olja i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning. Småkoka 5 minuter, tillsätt osten. Smaka av. Salta vid behov.
- Varva grönsakssås, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnsform. Det översta skiktet är ostsås.
- Grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 35 minuter. Servera med säsongens grönsaker.