Lasagne med trattkantareller
Ingredienser
300 g
lasagneplattor
600 g
trattkantareller
2 msk
smör
1
lök
2
vitlöksklyftor
1 tsk
soja
1 krm
svartpeppar
1 dl
mjöl
5 dl
mjölk
2 dl
grädde
1 dl
finklippt persilja
200 g
riven stark ost
Så gör du
- Ansa svampen, skär smått och fräs upp så att vätskan avdunstar.
- Ansa löken och finhacka. Tillsätt fett i pannan och fräs löken på medelvärme så den mjuknar. Tillsätt mjöl, mjölk och grädde. Låt puttra i 5 minuter och smaksätt. Tillsätt persilja och kontrollera smaken.
- Häll upp ¼ -del av såsen på bottnen av en ugnsfast form. Placera därefter ut lasagneplattorna, fortsätt med såsen och varva sedan plattor och sås. Översta lagret ska vara sås. Täck med osten.
- Gratinera i 225 grader i cirka 35 minuter.