Len svampsoppa
Ingredienser
1
lök
300 g
karljohansvamp
4 dl
puré av jordärtskocka/1 liter jordärtskockor (jordärtskocka kan bytas ut mot potatis)
2 dl
grädde
2 dl
äppelcider
1 dl
vatten
Timjan
Salt, vitpeppar
Så gör du
- Ansa svampen och koka ur den på vätska i en torr panna. Skala och finhacka löken. Om du inte har färdig puré av jordärtskocka, tvätta och skrapa jordärtskockorna. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Fräs löken i lite smör och tillsätt den ansade svampen. Slå på grädde och vatten.
- Purea under tiden jordärtskockorna i en liten del av kokvattnet.
- Blanda samman lök, svamp och jordärtskockpuré. Tillsätt cider och smaka av med kryddor. För ett slätare och fluffigare slutresultat kan man ytterligare mixa soppan innan servering.