Lindströms biff med baddad kinakål
Ingredienser
500 g
köttfärs
1 stor
kokt eller inlagd rödbeta
1
ägg
2 msk
havreflingor
1
lök
1 tsk
salt
Svartpeppar
1 msk
kapris
1 tsk
vinäger
Smör
Baddad kinakål
½
kinakål
1 tsk
socker eller sirap
1 msk
smör eller olja
½ tsk
vinäger
1 nypa
salt
Finhackad eller torkad mejram
Lindströms biff
- Riv rödbetan grovt. Skala och hacka löken, smörfräs i stekpanna.
- Blanda samman rödbeta, havreflingor, salt och kryddor i en bunke. Blanda ner färsen och rör om. Kolla smaken. I fall du använder naturell rödbeta kan du tillsätta 1 tsk vinäger.
- Platta ut till åtta färsbiffar och stek i smör. Servera med baddad kinakål.
Baddad kinakål
- Strimla kinakålen.
- Hetta upp matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt kinakålen och fräs kålen utan att den tar färg, cirka 4 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten så att kålen mjuknar.
- Tillsätt lite socker och vinäger, smaka av med salt och örtkrydda.