Lingonbrownie med saltkola
Ingredienser
Brownie:
130 g
smör
2 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1,5 msk
lingonskalsmjöl
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
2
ägg
Saltkolatoppning:
75 g
smör
1 dl
socker
0,25 dl
ljus sirap
1,5 dl
vispgrädde
Till garnering:
Lingon
Flingsalt
Brownie:
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner smöret och äggen. Rör tills smeten är klumpfri.
- Smörj en springform och häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 10–12 minuter.
- Låt kakan svalna i springformen för att behålla formen.
Saltkolatoppning:
- Blanda alla ingredienser i tjockbottnad kastrull och låt koka ihop under omrörning i 10–15 minuter eller tills det når en temperatur på 123 grader. Det ska bli som en tjock tjinuskisås i konsistensen.
- Häll saltkolatoppingen över den kalla kakan och strö direkt över flingsalt och frysta eller färska lingon.