Lingonchutney
Ingredienser
5 dl
lingon, färska eller frysta
1
rödlök
2
chilifrukter
2
kanelstänger
4 msk
farinsocker
1 ½ dl
äppelcidervinäger
1 tsk
rosmarin eller en rosmarinkvist
3 msk
smör för stekning
Så gör du
- Finhacka lök och chili och stek i smör i kastrull.
- Tillsätt socker och fräs en stund under omrörning.
- Blanda ner lingon, vinäger och kanelstänger och låt koka på svag värme cirka 15 minuter under lock.
- Tillsätt rosmarin. Låt svalna och häll upp på väl rengjord glasburk.
- Servera som tillbehör till vilt.
![Lingonchutney](/uploads/_1200x1722_crop_center-center_82_line/9_D2A4676.jpg 1200w, /uploads/_2400x3445_crop_center-center_61_line/9_D2A4676.jpg 2400w, /uploads/_992x1424_crop_center-center_82_line/9_D2A4676.jpg 992w, /uploads/_1984x2848_crop_center-center_61_line/9_D2A4676.jpg 1984w, /uploads/_768x1102_crop_center-center_60_line/9_D2A4676.jpg 768w, /uploads/_1536x2205_crop_center-center_45_line/9_D2A4676.jpg 1536w, /uploads/_576x826_crop_center-center_60_line/9_D2A4676.jpg 576w, /uploads/_1152x1653_crop_center-center_45_line/9_D2A4676.jpg 1152w)