Lingonkaka
Ingredienser
2 dl
socker
2
ägg
2 dl
mjöl (spelt, vete, graham)
1 tsk
bakpulver
4 dl
lingon, färska eller från frysen
50 g
smör
Så gör du
- Vispa ägg och socker till skum. Tillsätt mjölet utblandat med bakpulvret.
- Häll smeten i en pajform och klappa in bären ovanpå smeten.
- Skiva det hårda smöret över bären med en osthyvel.
- Grädda i 200 grader i 20–30 minuter.
- Servera med naturell yoghurt som kryddats med kardemumma, vanilj eller ingefära, eller med glass eller vaniljsås.
![Lingonkaka](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/mat2.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/mat2.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/mat2.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/mat2.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/mat2.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/mat2.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/mat2.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/mat2.jpg 1152w)