Lingonsemifreddo med lakritssmak
Ingredienser
8 portioner
Ingredienser
½ dl
socker
½ dl
vatten
200 g
lingon
2
ägg
1 dl
socker
2 dl
vispgrädde (röd förpackning)
1 msk
lakritspulver
Så gör du
- Mät upp vatten och socker i en kastrull och koka upp. Tillsätt lingonen och blanda. Mosa några av lingonen, men inte alla. Låt svalna
- Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa upp vitorna med ½ dl socker i en skål. Vispa sedan gulorna med ½ dl socker till ett poröst skum i en annan skål. Vispa till sist upp grädden i en tredje skål. Använd rena kärl!
- Blanda ner lingon och lakritspulver i äggulsblandningen och rör om. Tillsätt sedan den uppvispade grädden. Till sist viker du försiktigt ner äggviteskummet.
- Häll ner blandningen i en sockerkaksform eller en avlång brödform. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
- Semifreddon ska vara halvfrusen när den serveras. För att få ut semifreddon ur formen kan du ställa ner formen i ett hett vattenbad i ca 30 sekunder innan du stjälper upp den på ett serveringsfat. Du kan också gröpa ur semifreddon direkt ur formen.
![Lingonsemifreddo med lakritssmak](/uploads/_1200x1799_crop_center-center_82_line/DSC00302_PS.jpg 1200w, /uploads/_992x1487_crop_center-center_82_line/DSC00302_PS.jpg 992w, /uploads/_1984x2974_crop_center-center_61_line/DSC00302_PS.jpg 1984w, /uploads/_768x1151_crop_center-center_60_line/DSC00302_PS.jpg 768w, /uploads/_1536x2303_crop_center-center_45_line/DSC00302_PS.jpg 1536w, /uploads/_576x863_crop_center-center_60_line/DSC00302_PS.jpg 576w, /uploads/_1152x1727_crop_center-center_45_line/DSC00302_PS.jpg 1152w)