Linsbullar
Ingredienser
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2–3
potatisar
2 dl
röda linser
Cirka 4 dl
grönsaksbuljong
Salt, peppar
Olivolja
Så gör du
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg.
- Skala och tärna potatisen. Rör ned den tillsammans med linserna i löken. Låt alltsammans fräsa ihop någon minut, häll sedan på buljongen och sänk värmen. Koka linserna i cirk 20–30 minuter eller tills alltsammans är mosigt. Späd med mer vätska ifall det kokar torrt. Det får inte vara mer vätska än nödvändigt, då blir bullarna för lösa.
- Mosa med gaffel den varma linsröran och krydda med salt och peppar. Låt smeten svalna helt, då den också tjocknar. Låt den gärna stå kallt till nästa dag.
- Forma små bullar, rulla dem gärna i kikärtsmjöl eller annat grövre mjöl. Stek i smör eller margarin. Prova på att rulla dem i sesamfrön, hackad mandel eller nötter.