Linsdipp
Ingredienser
2 ½ dl
röda linser
1 tsk
salt
½–1 tsk
gurkmeja
½–1 tsk
chilipeppar
8 dl
vatten
1–2
lökar
1–2 msk
olja
1 tsk
pressad vitlök
1 tsk
riven färsk ingefära
1 ask
körsbärstomater
2 tsk
garam masala (Indisk kryddblandning)
2 msk
hackad färsk koriander
2 dl
naturell yoghurt (välj ett veganskt alternativ för en vegansk dipp)
Så gör du
- Koka linserna i vattnet tillsammans med salt, gurkmeja och chilipeppar. Det tar cirka 10–15 minuter.
- Hacka löken riktigt fint, pressa vitlöken och riv ingefäran. Fräs allt detta i oljan.
- Finhacka tomaterna och tillsätt dem. Låt det koka sakta tills det är mjukt, tillsätt cirka ½ dl vatten.
- Tillsätt linserna, garam masala, färsk koriander och runda av med yoghurten.